Vakgarage accu vervangen

Bij Vakgarage Prins Auto kunt u terecht voor het vervangen van uw accu. In de wintermaanden en de maanden daarvoor zijn er veel problemen met accu’s. Dit komt doordat zwakke accu’s niet meer voldoende stroom opslaan, vaak heeft dit met koud weer te maken. Als dit het geval is dan moet de accu waarschijnlijk vervangen worden. U kunt de nieuwe accu aanschaffen en laten monteren bij Vakgarage Prins Auto. Maar u kunt ook uw accu laten testen. Want misschien is de accu nog wel goed maar is er iets anders aan de hand.

Accu levert minder stroom

In iedere accu vindt een chemisch proces plaats waardoor een accu stroom kan opslaan. Als de accu verouderd is verloopt dit chemische proces minder goed waardoor de accu op een gegeven moment ‘op’ raakt. Wanneer dit gebeurd hoort u vaak dat de accu versleten is. Het kan ook zijn dat er problemen zijn met de dynamo. Die zorgt voor de aanlevering van stroom en als deze kapot is, kan er ook geen stroom meer in de accu worden opgeslagen.

Laat uw accu testen!

Rijdt u veel korte stukjes met de airco of de verwarming aan? Dit soort activiteiten kunnen ervoor zorgen dat de kwaliteit van de accu in de loop der tijd iets achteruit gaat. Wanneer u meer lange stukken rijdt en vaker op de snelweg zit met uw auto, dan is de kans groot dat de accu langer meegaat. Wilt u weten hoe uw accu erbij staat? Laat deze dan controleren bij Vakgarage Prins Auto. Tip! Doe dit voordat de winter begint, dan staat u niet met autopech langs in de weg in deze koude, donkere dagen.