Vakantiecheck: Laat uw auto controleren voor u op vakantie gaat

Laat een vakantiecheck uitvoeren op uw auto en voorkom vervelende pechgevallen tijdens de vakantie. Laat uw auto controleren bij Vakgarage Prins Auto en wij zorgen ervoor dat u zonder zorgen met de auto op vakantie kunt gaan.

Het belang van een vakantiecheck voor uw auto

Het is belangrijk om een auto goed te onderhouden zodat problemen kunnen worden voorkomen. Het is met regelmaat nodig om bepaalde zaken te controleren en op tijd onderdelen te vervangen zodat u veilig kunt blijven rijden.

 

Normaal stemt u controles en onderhoud af op hoe intensief u uw auto gebruikt, waarbij bijvoorbeeld wordt gekeken naar de afstand van het woon-werkverkeer. Tijdens een autovakantie worden er vaak lange(re) afstanden gereden en vele extra kilometers gemaakt. Daarnaast wordt de auto zwaarder beladen vanwege alle bagage en moet er eventueel ook een caravan of vouwwagen worden getrokken. Vanwege deze extra belasting is het aan te raden om voor de vakantie uw auto te laten controleren. Hiermee weet u zeker dat uw auto vakantieklaar is en komt u niet voor onaangename verrassingen te staan. Met pech langs de weg staan is nooit prettig, al helemaal niet tijdens uw vakantie.

Wat wordt gecontroleerd tijdens een vakantiecheck?

Bij een vakantiecheck wordt allereerst de auto gecontroleerd op alle belangrijke zaken. Hierbij gaat het onder andere om controle van de koelvloeistof, schokdempers en remmen. Daarnaast worden alle zaken gecontroleerd die tijdens een autovakantie extra worden belast of nodig zijn, waaronder de trekhaak. Bandenspanning is een voorbeeld van iets dat altijd goed moet worden bijgehouden maar voor een vakantie zeker goed moet worden gecontroleerd. Tijdens een autovakantie worden er veel kilometers gereden en is de auto zwaarder beladen waardoor het nog belangrijker wordt om de juiste bandenspanning te hebben. Met een slechte bandenspanning hebben de banden minder grip op de weg en wordt er tevens meer brandstof verbruikt.

Met een gerust hart op vakantie gaan, Vakgarage Prins Auto zorgt dat uw auto helemaal vakantieklaar is. Maak een afspraak voor een vakantiecheck en wij regelen de rest!