Banden Alblasserdam

Zodra het winter wordt, wisselt iedereen vaak van zomer- naar winterbanden. Winterbanden zijn speciale banden ontworpen voor een lage omgevingstemperatuur en sneeuw- of ijsbedekte bestrating.

Gaat u op wintersport? Dan hoort het wisselen van zomer- naar winterbanden bij de voorbereiding. Daarnaast zijn winterbanden ook in een aantal Europese landen verplicht. Maar ook als de winter in Nederland invalt, zorgen winterbanden voor extra veiligheid op de weg.

Wilt u uw zomerbanden laten wisselen voor winterbanden? Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor alle service omtrent banden in Alblasserdam. Maak dan snel een afspraak!

Bij Prins Auto is de bandenservice niet alleen inclusief een gratis wasbeurt. Ook kunt u veelal binnen 1 uur weer de weg op. Ons team staat altijd klaar voor al onze klanten uit Alblasserdam of omgeving. Lees hier meer!

Wanneer moet ik omschakelen naar winterbanden?

Het weer wordt steeds meer onvoorspelbaarder. Daarnaast wisselt het winterweer sterk van het ene jaar op het andere. Voorkom onnodige risico’s door de juiste banden te gebruiken tijdens verschillende weersomstandigheden.

Overschakelen naar winterbanden kunt u doen zodra de ‘R’ in de maand is. In deze maanden is het misschien nog geen winter, maar met herfstige omstandigheden zijn winterbanden stukken veiliger. Op het moment dat temperaturen onder 7⁰C zakken zijn winterbanden de juiste oplossing om veilig op de weg te gaan. Het is dan ook belangrijk dat u de bandenwissel op tijd inplant.

Twijfelt u of uw winterbanden nog voldoen? Geen zorgen! Bij Prins Auto controleren wij uw banden graag gratis en geheel vrijblijvend.

Banden Alblasserdam: onze prijzen

Wilt u uw zomerbanden laten wisselen voor winterbanden? Dan kunt u op korte termijn bij ons terecht voor de volgende service omtrent banden in Alblasserdam:

◼ Wielenwissel: € 34,95 (incl. btw)

◼ Bandenopslag: € 45,00 (incl. btw)

ACTIE! Wielenwissel + bandenopslag: €  45,00 (incl. btw)

◼ Bandenwissel zonder opslag: € 74,95

◼ Bandenwissel met opslag: € 94,38

◼ Bandmontage incl. balanceren licht metaal: €  23,60 (per band) (incl. btw)

◼ Bandmontage incl. balanceren staal: €  23,60 (per band) (incl. btw)

Het is natuurlijk ook mogelijk dat u nog niet in bezit bent van winterbanden. Dan kunnen wij deze altijd aan u leveren tegen de scherpste prijzen. Neem dan ook zeker een kijkje op onze webshop.

Heeft uw nieuwe winterbanden gevonden? Kies dan voor onze wielenwissel en bandenopslag actie. Dan slaan wij gelijk uw zomerbanden voor u op!

banden-alblasserdam-2

Banden Albasserdam: wees op tijd

Wees op tijd met het inplannen van uw bandenwissel zodat u goed voorbereid bent en veilig de weg op kan. Daarnaast biedt onze bandenservice vele voordelen.

Veilig en verzekerde bandenopslag
Wanneer wij de banden voor u opslaan controleren wij de banden en meten het profiel. Uiteraard worden de banden droog en veilig opgeslagen. Dit bespaart ruimte, u heeft geen gedoe met transport van de banden en bent ook nog eens verzekerd tegen diefstal.

Kortom, Wij ontzorgen u graag met onze service omtrent banden in Alblasserdam.

Bandmontage incl. balanceren
Naast de service die wij aanbieden, zoals de bandenopslag en de bandenwissel, kunnen wij ook uw banden balanceren. Het balanceren van de nieuwe band is, in tegenstelling tot het uitlijnen, onderdeel van de montage van de band.

Door middel van loodjes die gelijkmatig zijn verdeeld over de banden worden de banden gebalanceerd. Door het balanceren kunnen de wielen weer zonder trillingen rollen bij verschillende snelheden.

Bij een hoge snelheid kan het stuur flink gaan trillen. Door een band te balanceren heeft de auto beter wegcontact. Dit maakt het autorijden niet alleen veiliger, maar ook scheelt het in kosten. Er wordt namelijk minder brandstof verbruikt en de banden slijten minder snel.

Veiligheid
Bij lage temperaturen wordt het rubber van autobanden harder. Bij winterbanden is de rubbersamenstelling specifiek afgestemd op lage temperaturen. Ook hebben winterbanden meer lamellen in het profiel die zich dan ook ‘vastgrijpen’ aan het wegdek. Hierdoor heeft u met winterbanden meer grip en een kortere remweg bij slechte weersomstandigheden.

De wet schrijft een profieldiepte van minimaal 1,6 mm voor. Echter, voor maximale grip is een profieldiepte van 4 mm aan te raden. Vooral bij winterse omstandigheden raden wij winterbanden aan met een profieldiepte van 4 mm.

Bespaar kosten
Zomerbanden slijten niet in de periode dat u uw winterbanden gebruikt. Daarnaast controleren wij uw zomerbanden en slaan wij deze droog op. Bovendien rijden veel mensen door op hun zomerbanden. Dit zorgt ervoor dat deze banden snel slijten en ook minder lang mee zullen gaan.

Uiteindelijk is het belangrijkste voordeel aan het wisselen van uw zomerbanden naar winterbanden dat u veilig en comfortabel de weg op kan.

Een afspraak maken voor het wisselen van uw zomerbanden? Onderstaand kunt u direct een afspraak maken!

Maak eenvoudig een afspraak

Onderhoud voor een vaste prijs, betaal achteraf na het onderhoud

Uw banden specialist in regio Alblasserdam

Heeft u nog vragen over onze werkwijze of diensten? Of is iets anders niet helemaal duidelijk? Geen probleem! Onze ervaren experts staan graag voor u klaar. Neem nu contact met ons op, dé servicespecialist omtrent banden in Alblasserdam!

Neem nu contact op