APK Alblasserdam

Wilt u graag een APK-keuring voor uw auto in de regio Alblasserdam? Prins Auto is dé specialist. Onze ervaren monteurs staan klaar om ervoor te zorgen dat uw voertuig voldoet aan alle wettelijke veiligheids- en milieunormen. U kunt daarna weer veilig de weg op.

Voor iedere auto staat een aparte APK-periode. Sommige auto’s moeten om de twee jaar gekeurd worden en andere auto’s ieder jaar. Dit hangt af van het bouwjaar en de brandstof. De prijs van een APK-keuring is €39,99. Bij een grote onderhoudsbeurt, krijgt u een gratis APK.

Lees hier meer!

Waarom kiezen voor een APK-keuring bij Prins Auto in Alblasserdam?

Bij Prins Auto in Alblasserdam kunt u rekenen op een betrouwbare APK-keuring. Tijdens de APK-keuring maken we gebruik van geavanceerde apparatuur en gereedschappen om een nauwkeurige beoordeling van uw auto te garanderen.

We streven ernaar om de hoogste kwaliteitsnormen te handhaven, zodat u met vertrouwen de weg op kunt. Onze automonteurs staan klaar om u een duidelijke uitleg te geven over het keuringsrapport.

apk-alblasserdam-tekst-1

Daarnaast begrijpen we dat uw tijd kostbaar is. Bij Prins Auto bieden we daarom een haal- en brengservice aan. Hierbij halen we de auto op en voeren een APK-keuring uit. Vervolgens brengen wij de auto weer netjes terug. Oftewel, “onderhoud zonder oponthoud”. Uw tevredenheid staat bij ons voorop.

Binnen Alblasserdam is onze haal- en brengservice voor de APK kosteloos. Buiten de regio is de prijs afhankelijk van het aantal kilometers. Zie hiervoor onderstaande prijscategorieën, waarbij het aantal kilometers wordt berekend vanaf onze vestiging in Alblasserdam.

Tarieven haal- en brengservice

◼ Alblasserdam: € 0,-

◼ Tot 30 km: vanaf € 29,95 tot € 39,95

◼ 30 tot 40 km: € 49,95

◼ 50 tot 60 km: € 59,95 

Bij het afnemen van een grote onderhoudsbeurt, krijgt u een gratis APK.

De APK-keuring bij Prins Auto

Prins Auto biedt een betrouwbare APK in Alblasserdam aan. APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. De APK is een wettelijke verplichte controle om te controleren of uw auto verkeersveilig is, op de juiste manier geregistreerd staat en voldoet aan de milieunormen. Het doel van de APK is om de verkeersveiligheid te bevorderen en de milieuprestaties van voertuigen te waarborgen.

apk-alblasserdam-1

Tijdens de Algemene Periodieke Keuring (APK) wordt uw auto gekeurd door onze vakkundige keuringmeester op de volgende punten:

◼ Algemene eisen: de auto moet deugdelijk zijn en mag geen olielekkage hebben.

◼ Spiegels: dienen aanwezig en in juiste staat te zijn.

◼ Voorruit: niet alle ruitschade is toegestaan.

◼ Vergrendeling: deuren, motorkap, scharnieren en achterklep moet werken en sluiten.

◼ Wielophanging: de algehele ophanging dient in juiste staat te zijn.

◼ Verlichting moet allemaal werken.

◼ Carrosserie wordt gecontroleerd op roest en zwakke plekken.

◼ Remmen worden met een speciale machine getest.

◼ Autogordels: deze dienen volledig en zonder schade te zijn.

◼ Registratie: papieren moeten kloppen.

◼ Stuurinrichting wordt gecontroleerd op speling.

◼ Uitlaat en uitlaatgassen: een uitlaat moet gasdicht zijn.

◼ Wielen en banden: wordt gecontroleerd op bandprofiel, droogte en eventuele schade.

Bij Prins Auto bent u verzekerd van een professionele APK-keuring.

Keuringsrapport APK-keuring

De Algemene Periodieke Keuring (APK) van uw auto is goedgekeurd

Na afloop van de APK krijgt u een keuringsrapport. Daarop leest u of de auto is goedgekeurd, samen met een overzicht van de eventuele reparatiepunten die u in de toekomst kan verwachten. In Nederland is het niet verplicht om het APK-keuringsrapport bij u te dragen tijdens het rijden, maar in het buitenland kan er nog wel naar worden gevraagd. U mag weer veilig de weg op.

De Algemene Periodieke Keuring (APK) van uw auto is afgekeurd 

Ook als de auto wordt afgekeurd krijgt u een keuringsrapport. Met dit rapport kunt u via de RDW controleren of de keuring juist is uitgevoerd. We bespreken samen met u de reparaties die nodig zijn. Vanuit daar kunnen we u helpen bij de repareren van de auto, zodat u alsnog veilig de weg op kan.

apk-alblasserdam

Wanneer een auto APK keuren?

Zes weken voordat de Algemene Periodieke Keuring (APK) van uw auto vervalt, stuurt de RDW u een brief per post of digitaal in uw berichtenbox. Ter herinnering aan de APK-vervaldatum van uw auto. U blijft als eigenaar altijd zelf verantwoordelijk om de auto op tijd te laten keuren. Zorg dat u voor die tijd langs bent geweest bij Prins Auto.

Maak eenvoudig een afspraak

Onderhoud voor een vaste prijs, betaal achteraf na het onderhoud

Uw APK specialist in regio Alblasserdam

Heeft u nog vragen over onze werkwijze of diensten? Of is iets anders niet helemaal duidelijk? Geen probleem! Onze ervaren experts staan graag voor u klaar. Neem nu contact met ons op. Dé servicespecialist omtrent APK-keuringen in Alblasserdam helpt u graag!

Neem nu contact op