Aircoservice Alblasserdam

De airco is een bijna onmisbare functie voor elke auto. Het zorgt voor een aangename temperatuur in uw auto gedurende de zomermaanden, waardoor u fijn en comfortabel achter het stuur zit. Tevens voorkomt een goed functionerende airco beslaande ramen in de winter.

Daarnaast is uitstel van airco-onderhoud één van de meest voornaamste oorzaken van problemen met de airco. Kortom, genoeg redenen om uw airco goed te laten onderhouden. Bij ons bent u voor onderhoud & reparatie aan uw auto aan het juiste adres.

Bij Prins Auto is de aircoservice niet alleen inclusief een gratis wasbeurt. Ook kunt u veelal binnen 1 uur weer de weg op. Ons team staat altijd klaar voor al onze klanten uit Alblasserdam of omgeving. Lees hier meer!

Gratis airco-controle

Wist u dat een airco jaarlijks ongeveer 10% koudemiddel verliest? Doordat de hoeveelheid koudemiddel geleidelijk afneemt, merkt u er niet meteen iets van. Totdat er te weinig koudemiddel in het systeem zit en de airco niet meer optimaal kan functioneren.

Onderstaande gevallen zijn goede indicaties dat uw airco niet meer naar behoren functioneert:

◼ Er komt minder koude lucht uit het ventilatierooster dan voorheen

◼ Bij gebruik van de airco komt er een muffe lucht in uw auto vrij

Twijfelt u aan het functioneren van uw airco? Geen zorgen! Bij Prins Auto controleren wij de werking van uw airco gratis en geheel vrijblijvend.

Verschillende soorten airco-onderhoud

Wilt u een aircoservicebeurt laten uitvoeren? Dan kunt u op korte termijn bij ons terecht voor onderstaande soorten airco-onderhoud:

◼ Airco combi servicebeurt (vullen + reinigen):          € 119,95 (incl. btw)

◼ Airco servicebeurt (vullen):                                           € 98,95 (incl. btw)

◼ Airco reinigen:                                                                   €  19,95 (incl. btw)

Wanneer uw airco niet meer naar behoren koelt, is het noodzakelijk om uw airco te laten vullen. Alleen last van een muffe of nare lucht bij gebruik van uw airco? Laat deze dan reinigen door onze ervaren experts. Een anti-bacteriële behandeling zal dit euvel verhelpen.

Uiteraard is het ook mogelijk dat u hinder ervaart van beide problemen. Kies dan voor onze airco combi servicebeurt. Hierbij vullen én reinigen wij uw airco professioneel én met precisie.

Bij Prins Auto vullen wij airco’s met beide soorten koudemiddelen: R134A en R1234YF. Is uw auto in 2016 of eerder gebouwd? Dan vullen wij uw airco met R134A. Vanaf het bouwjaar 2017 wordt de nieuwere variant R1234YF gebruikt. Voor beide gassen hanteren wij dezelfde prijs.

Werkt uw airco onverhoopt nog niet naar behoren na het airco-onderhoud? Bij Prins Auto willen we dat elke klant tevreden is met onze service. Daarom bieden wij tot maar liefst 6 maanden garantie op onze aircoservice.

Vele voordelen

Laat uw airco tijdig onderhouden door onze ervaren en gecertificeerde monteurs. Dit brengt niet alleen vele voordelen met zich mee, maar u voorkomt ook onnodige kosten.

Voorkom dure reparatie
Wist u dat uitstel van airco-onderhoud één
Onvoldoende koudemiddel in uw airco is niet alleen onprettig voor uw eigen gemak en comfort gedurende uw autorit. Ook kan het zorgen voor een overmatige slijtage van de compressor in het aircosysteem.

Dit kan op zijn beurt weer leiden tot een defect en hoge reparatiekosten. Onnodig hoge reparatiekosten die met onze aircoservice voorkomen kunnen worden.

Gezonde lucht
Zoals eerder vermeld, een slecht onderhouden airco kan zorgen voor een muffe of nare lucht in uw auto. Een aircoservicebeurt maakt de lucht in uw auto weer gezond. Hiermee voorkomt u een ongewenste ophoping van bacteriën en schimmels.

Aanzienlijk minder brandstofverbruik
Een goed functionerende airco vraagt ongeveer zo’n 10% van het totale motorvermogen. Dit staat gelijk aan 10% extra brandstofverbruik.

Het kost een slecht onderhouden airco veel meer moeite om tot hetzelfde resultaat te komen als een goed functionerende airco. Met andere woorden, een slecht onderhouden airco leidt (onnodig) tot aanzienlijk meer brandstofverbruik dan een goed functionerende airco.

Met een veilig en comfortabel gevoel in uw auto zitten
Naast het gegeven dat een goed functionerende airco een comfort verhogende werking heeft, draagt het ook bij aan uw veiligheid in het verkeer.

Het is namelijk wetenschappelijk bewezen dat een “frisse bestuurder” alerter en dus sneller reageert op potentieel gevaarlijke verkeerssituaties.

Een afspraak maken voor het laten vullen en/of reinigen van uw airco? Of wilt u eerst gratis en geheel vrijblijvend de werking van uw airco laten controleren? Onderstaand kunt u direct een afspraak maken!

Maak eenvoudig een afspraak

Onderhoud voor een vaste prijs, betaal achteraf na het onderhoud

Uw aircoservice specialist in regio Alblasserdam

Heeft u nog vragen over onze werkwijze of diensten? Of is iets anders niet helemaal duidelijk? Geen probleem! Onze ervaren experts staan graag voor u klaar. Neem nu contact op met ons, dé aircoservice specialist van Alblasserdam en omgeving.

Neem nu contact op