Lease

Auto leasen of kopen:

De voor- en nadelen op een rij

Wanneer u als ondernemer een auto wilt aanschaffen, heeft u verschillende mogelijkheden. Gaat u een auto leasen of kopen? U kunt natuurlijk een auto gaan kopen, maar daar is doorgaans veel budget voor nodig. Als u te maken heeft met een beperkt budget, zijn er nog diverse andere opties. Zo kiezen steeds meer ondernemers voor een lease-oplossing. Veel voorkomende vormen van leasen zijn financial lease en operational lease.

Het grootste verschil tussen deze twee is dat u bij financial lease zelf economisch eigenaar bent van de auto, en bij operational lease de leasemaatschappij. Hieronder zetten wij de voor- en nadelen van de mogelijkheden op een rij:

  Financial Lease Operationele Lease Kopen
Economisch eigenaar van de auto Vinkje Kruis Vinkje
Auto op de balans (fiscaal voordeel) Vinkje Kruis Vinkje
Lage investering en behoud van liquiditeit Vinkje Vinkje Kruis
Rente- en investeringsaftrek mogelijk Vinkje Kruis Vinkje
Reparatie en Onderhoud Kruis Vinkje Kruis
Onbeperkte Kilometrage Vinkje Kruis Niet van toepassing
Voortijdig en kosteloos het contract beëindigen Vinkje Kruis Niet van toepassing
Transparant in afschrijving en rente Vinkje Kruis Vinkje
Recht op terugvordering van BTW over aanschafprijs Vinkje Kruis Vinkje
Voor- en nadelen

Kopen

Het kopen van een bedrijfswagen is vaak is een grote investering. Meestal gaat het hierbij om duizenden euro’s, die u wellicht ook graag aan andere belangrijke zaken had willen uitgeven. Wanneer u op zoek bent naar een oplossing waarbij u de meeste financiële middelen behoudt, kan leasen verstandig zijn. U betaalt per maand een vast bedrag, totdat het contract is afgelopen. Zo kunt u tussendoor andere investeringen blijven doen, zodat uw bedrijf kan blijven uitbreiden en u tóch die fijne auto rijdt!

Financial Lease een flexibele oplossing

Financial lease is voor de veel ondernemers een flexibele en transparante manier van een auto leasen. Bij financial lease wordt u direct economisch eigenaar van het voertuig. Hierdoor profiteert u van diverse belastingregelingen, zoals rente- en investeringsaftrek en recht op terugvordering van de BTW over de aanschafprijs. Hier kunt u geen gebruik van maken als u kiest voor bijvoorbeeld een operationele lease.

Bij financial lease blijft de bank juridisch eigenaar gedurende de contractperiode. Aan het eind van de contractperiode wordt de auto in het geheel aan u of uw bedrijf overgedragen. Het enige waar u zelf verantwoordelijk voor bent wanneer u kiest voor financial lease, is reparatie en onderhoud aan de auto.

De extra voordelen van financial lease

Bij financial lease is er de mogelijkheid om zelf te bepalen wat de looptijd van het contract wordt. Wij hanteren contracten van minimaal 12 tot maximaal 72 maanden. Dit houdt in dat het volledige leasebedrag binnen zes jaar moet worden afgelost. Een ander voordeel is dat u zelf bepaalt wat u aan het einde van het contract in één keer betaalt. Zo heeft u zelf invloed op het bedrag dat u maandelijks betaalt gedurende de leaseperiode.

Bekijk hier onze occasions