Export loket

Bent u op zoek naar een export loket in de omgeving Alblasserdam? Bij Prins Auto B.V. bent u dan aan het goede adres.
Wij zijn in samenwerking met Cargo Export gespecialiseerd in het exporteren van voertuigen naar het buitenland.
Voor het exporteren van uw voertuig kunt u altijd binnen lopen, maar om onnodige wachttijden te voorkomen is een afspraak verstandiger!
Wilt u meer informatie over het exporteren van voertuigen? Neem dan contact met ons op via mail info@prinsauto.nl of telefonisch via: 078-69 184 48.

 

Klik hier om uw voertuig aan te melden voor export

 

Uitvoerverklaring export
Als RDW-erkent autobedrijf kunnen en mogen wij alle procedures met de RDW voor u afhandelen. Als u een auto wilt exporteren moet u een zogenoemde uitvoerverklaring hebben. Dit document is het bewijs dat uw auto op een officiële manier is aangemeld in het Nederlandse kentekenregister. Zodra dit geregeld is bent u niet langer aansprakelijk voor voertuiggebonden verplichtingen zoals de wegenbelasting.

Voor het uitvoeren van een voertuig hebben wij de volgende zaken van u nodig:

  • De originele Nederlandse kentekenplaten
  • Geldig legitimatiebewijs
  • Kilometerstand van het voertuig
  • Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes (mocht het voertuig in de voorraad staan is een Tijdelijk Document Nummer ook goed)


Uitvoer

Als eerste dient de registratie van het kenteken te worden beëindigd. Dit is nodig om de auto in het buitenland te kunnen importeren. Na het beëindigen van het kenteken mag u niet meer in de auto rijden tot de auto is geregistreerd in het buitenland.

Kosten: €30,00

 

Uitvoerkenteken
Het kan zijn dat u na het aanvragen van een uitvoerverklaring de auto nog de openbare weg moet te vervoeren. Het uitvoerkenteken is hierbij de uitkomst. Met dit kenteken mag u met de auto veertien dagen in binnen- en buitenland rijden. Hiervoor hebt u ook een tijdelijke verzekering (de groene kaart) nodig.

Kosten: €125,00


Uitvoerverklaring

Om een auto te kunnen uitvoeren is een uitvoerverklaring nodig. Om deze aan te vragen hebben wij enkele documenten nodig. Denk hierbij aan het volledige kentekenbewijs en het overschrijvingsbewijs. Hebt u een kentekencard bij het voertuig? Dan hebben wij enkel de card en de tenaamstellingcode nodig. In beide gevallen dient u alle kentekenplaten in te leveren.


Groene kaart

Bij het aanvragen van een tijdelijk internationaal verzekeringsbewijs krijgt u een groene kaart. De groene kaart is eveneens als het uitvoerkenteken veertien dagen geldig. Dit kunt u in het buitenland tonen als bewijs van verzekering op het uitvoerkenteken. De dekking is per land verschillend, wel is er in ieder land een standaard dekking.

 

Duitse brief
Het terugvragen van de BPM kan gedaan worden met een Duitse brief. Om BPM terug te vragen dient een voertuig namelijk een duurzame registratie bewijs te hebben in een EER land. Prins Auto kan voor u een Duitse brief aanvragen wanneer u een auto heeft verkocht aan iemand in het buitenland.

 

BPM calculaties
Uw BPM laten calculeren en meer informatie over BPM en export? Dat kan bij Prins Auto. Wij helpen u graag met het berekenen van de BPM en het exporteren van uw voertuig.


Het uitvoerpakket

Bij Prins Auto kunt u gebruik maken van het uitvoerpakket. Dit pakket bevat alles wat u nodig heeft om uw voertuig uit te voeren. U levert de documenten en wij doen rest.

Wilt u meer informatie over exporteren en over de voorwaarden? Neem dan contact op met ons via: info@prinsauto.nl of telefonisch via: 078-69 184 48

Voertuig exporteren


    Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring