Diensten

Werkplaats Alblasserdam

Bij Prins Auto B.V. kunt u in de werkplaats ook terecht voor een groot aantal services. Door middel van een deskundig advies en transparantie in onze werkzaamheden weet u precies waar u aan toe bent.

 • Onderhoud voor een vaste prijs
 • Betaal achteraf na het onderhoud
 • BOVAG en RDW erkend
 • Transparante werkzaamheden

Vervangend vervoer

Wanneer u uw auto bij ons brengt voor onderhoud of reparatie kunt u voordelig een auto huren. Bekijk hier onze huurmogelijkheden.

De wasstraat

wasstraat-alblasserdam

Prins Auto heeft een gloednieuwe wasstraat in Alblasserdam. Kom uw auto extra voordelig wassen met een waspas. Inclusief gratis stofzuigen. Lees hier meer!

BOVAG autoverzekering

BOVAG-autoverzekering-alblasserdam

Naast de Bovag garantie en de Bovag Pechhulp, bieden wij onze klanten nu ook de Bovag autoverzekering. Hiermee heeft u alles voor uw auto onder een dak.

Verzekeringspakketten

Met de Bovag verzekering hoeft u zich niet meer druk te maken om de verzekering van uw auto. Dit regelt Prins Auto B.V. volledig voor u. U kunt kiezen uit de volgende pakketten:

Bovag Autoverzekering Plus:

 • Alle schade, incl. ruitschade, mag gerepareerd worden bij Prins Auto B.V. Hier zit geen eigen risico aan vast. Zo hoeft u niet naar een onbekend bedrijf.
 • Alles geregeld onder een dak.
 • 3 jaar nieuwwaarderegeling.
 • 2 jaar occasionregeling.
 • Tot 80% no-claimkorting.
 • 10% van de cataloguswaarde aan accessoires gratis meeverzekerd.
 • Vervangend vervoer bij schade en pech in het buitenland.
 • Dezelfde no-claimkorting op uw 1e en 2e auto.

Bovag Autoverzekering Basis:

 • Alle schade, incl. ruitschade, mag gerepareerd worden bij Prins Auto B.V. Hier zit geen eigen risico aan vast. Zo hoeft u niet naar een onbekend bedrijf.
 • Alles geregeld onder een dak.
 • 1 jaar nieuwwaarderegeling.
 • 1 jaar occasionregeling.
 • Tot 80% no-claimkorting.
 • €500 aan accessoires gratis meeverzekerd.
 • Prijs per 1.000 km. U betaalt voor de werkelijk gereden kilometers.
 • Dezelfde no-claimkorting op uw 1e en 2e auto.

Auto verhuur

auto-verhuur-alblasserdam

Makkelijk en snel een auto huren? Door ons ruime aanbod aan huurauto’s is er altijd wel een auto die aan uw eisen voldoet.

 • Peugeot ION (€ 35,- per dag)
 • Nissan Leaf (€ 65,- per dag)
 • Tesla Model 3 (€ 85,- per dag)

Voor de volledigheid, alle bedragen zijn inclusief BTW.

Voor de verhuur werken wij met overzichtelijke huurovereenkomsten en vragen altijd om uw legitimatiebewijs. Onze huurvoorwaarden zijn te allen tijde bij ons op te vragen.
Onze huurauto’s worden uitsluitend verhuurd aan inwoners van de Alblasserwaard.

Reserveer een huurauto

Weekenddeal
Heeft u dit weekend een huurauto nodig? Dan kunt u gebruik maken van onze weekenddeal! U kunt de auto vrijdag halen na 13:00 uur en maandag brengt u de auto voor 10:00 uur weer terug. U huurt de auto dan 3 dagen en betaald maar 2 dagen! Daarnaast krijgt u ook nog eens 150 vrije km’s*.

Huren op maat
Indien gewenst, maken wij ook voorstellen op maat. Bijvoorbeeld als u een auto wilt huren voor een langere periode, als u een grotere auto wilt huren of zelfs als u een bestelwagen wilt huren.

Elektrische huurauto
Voor de elektrische huurauto’s is het mogelijk om een laadpas te huren voor €5,00 per dag. Hiermee kunt u bij alle openbare laadpalen uw elektrische auto opladen. Let op: Supercharging uitgesloten. Dit wordt apart berekend.

Zakelijke huurauto of shortlease
Wilt u een auto huren op uw bedrijfsnaam of zoekt u een flexibele mobiliteitsoplossing voor uw buitendienstmedewerkers of ander personeel? Hier kunnen wij in helpen door flexibele huurauto’s aan te bieden voor korte termijn (shortlease) en lange termijn (operationele lease).

Ook voor financial lease maken wij graag een aanbieding. Dit kan aangepast worden aan de wensen van uw bedrijf. Wilt u meer informatie over het zakelijk huren van een auto? Wij komen graag bij u langs voor een adviesgesprek. U bent natuurlijk ook altijd van harte welkom bij ons in de showroom.

Wanneer wordt er geen auto verhuurd?

U komt niet in aanmerking voor een huurauto als u:

 • Jonger bent dan 24 jaar;
 • Ouder bent dan 65 jaar;
 • Geen geldig Nederlands rijbewijs heeft;
 • Onder bewindvoering staat;
 • Een schade verleden heeft;
 • Niet in de regio Alblasserwaard woont

Wij zullen van dit soort zaken vooraf melding maken. Ook doen wij altijd een creditcheck vooraf. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met ons.

* De dagprijzen zijn inclusief 50 vrije kilometers. Indien u meer dan 50km per dag rijdt, wordt er €0,30 per kilometer berekend. De auto’s zijn bij uitgifte afgetankt en schadevrij en dienen ook weer zo ingeleverd te worden. Indien er geen melding gemaakt wordt van gemaakte schade of gereden boetes zullen er extra kosten doorberekend worden. Deze kunt u terugvinden in de algemene voorwaarden van de Bovag welke u bij uitgifte desgewenst gratis kunt ontvangen.

Export loket

export-loket-alblasserdam

Bent u op zoek naar een export loket in de omgeving Alblasserdam? Bij Prins Auto B.V. bent u dan aan het goede adres. Wij zijn in samenwerking met Cargo Export gespecialiseerd in het exporteren van voertuigen naar het buitenland.

Voor het exporteren van uw voertuig kunt u altijd binnen lopen. Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op.

Uitvoerverklaring export
Als RDW-erkend autobedrijf kunnen en mogen wij alle procedures met de RDW voor u afhandelen m.b.t. export. Als u een auto wilt exporteren, moet u een zogenoemde uitvoerverklaring hebben. Dit document is het bewijs dat uw auto op een officiële manier is aangemeld in het Nederlandse kentekenregister. Zodra dit geregeld is bent u niet langer aansprakelijk voor voertuiggebonden verplichtingen zoals de wegenbelasting.

Voor het uitvoeren van een voertuig hebben wij de volgende zaken van u nodig:

 • De originele Nederlandse kentekenplaten
 • Geldig legitimatiebewijs
 • Kilometerstand van het voertuig
 • Kentekenpapieren of kentekenkaart met tenaamstellingscodes

Uitvoer
Als eerste dient de registratie van het kenteken te worden beëindigd. Dit is nodig om de auto in het buitenland te kunnen importeren. Na het beëindigen van het kenteken mag u niet meer in de auto rijden tot de auto is geregistreerd in het buitenland. Kosten: €43,50

Uitvoerkenteken
Het kan zijn dat u na het aanvragen van een uitvoerverklaring de auto nog de openbare weg moet te vervoeren. Het uitvoerkenteken is hierbij de uitkomst. Met dit kenteken mag u met de auto veertien dagen in binnen- en buitenland rijden. Hiervoor hebt u ook een tijdelijke verzekering (de groene kaart) nodig. Kosten: €125,00

Uitvoerverklaring
Om een auto te kunnen uitvoeren is een uitvoerverklaring nodig. Om deze aan te vragen hebben wij enkele documenten nodig. Denk hierbij aan het volledige kentekenbewijs en het overschrijvingsbewijs. Hebt u een kentekencard bij het voertuig? Dan hebben wij enkel de card en de tenaamstellingscode nodig. In beide gevallen dient u alle kentekenplaten in te leveren.

Groene kaart
Bij het aanvragen van een tijdelijk internationaal verzekeringsbewijs krijgt u een groene kaart. De groene kaart is eveneens als het uitvoerkenteken veertien dagen geldig. Dit kunt u in het buitenland tonen als bewijs van verzekering op het uitvoerkenteken. De dekking is per land verschillend, wel is er in ieder land een standaard dekking.

Duitse brief
Het terugvragen van de BPM kan gedaan worden met een Duitse brief. Om BPM terug te vragen dient een voertuig namelijk een duurzame registratie bewijs te hebben in een EER land. Prins Auto kan voor u een Duitse brief aanvragen wanneer u een auto heeft verkocht aan iemand in het buitenland.

BPM calculaties
Uw BPM laten calculeren en meer informatie over BPM en export? Dat kan bij Prins Auto. Wij helpen u graag met het berekenen van de BPM en het exporteren van uw voertuig.

Het uitvoerpakket
Bij Prins Auto kunt u gebruik maken van het uitvoerpakket. Dit pakket bevat alles wat u nodig heeft om uw voertuig uit te voeren. U levert de documenten en wij doen rest.

Inruil van uw huidige auto

auto-inruilen-alblasserdam

Prins Auto B.V. is gespecialiseerd in de in- en verkoop van gebruikte auto’s. Uiteraard kunt u bij ons uw huidige auto inruilen.

Taxatie
Maak een afspraak via het contactformulier om uw auto te taxeren en om de occasion van uw voorkeur te bezichtigen. Uw auto wordt getaxeerd aan de hand van het merk, type, kilometerstand, leeftijd en de staat van de auto.

Online inruilvoorstel
Woont u niet in de buurt van Alblasserdam en wilt u weten of het de moeite waard is om onze showroom te bezoeken met uw inruilauto? Dan kunt u online een formulier invullen. Dan kunnen wij u een indicatie geven en weet u bij benadering welk bedrag u bij zou moeten betalen voor een occasion uit onze voorraad.

Online inruilvoorstel

Wilt u uw huidige auto inruilen? Vul onderstaande gegevens in en ontvang een inruilvoorstel.

Inruilvoorstel

Haal- en brengservice

haal-en-brengservice-banner

Op het moment dat onderhoud aan uw auto noodzakelijk is, kan het lastig zijn om een gaatje hiervoor vrij te maken in uw agenda. Niets is dan zo vervelend om zelf naar de werkplaats te rijden en te wachten op de werkzaamheden.

Bij Prins begrijpen wij deze gedachtegang als geen ander. Daarom ontzorgen wij u graag met onze haal- en brengservice. Zoals de naam al verraadt, halen wij hierbij uw auto eerst op. Nadat de werkzaamheden zijn verricht, brengen wij deze weer netjes terug op de met u afgesproken locatie.

Zo heeft u hier verder geen omkijken meer naar en kunt u verder met uw werk of zorgeloos genieten van een vrije dag. Oftewel, “onderhoud zonder oponthoud”.

Wanneer kan ik gebruik maken van de haal- en brengservice?

Voor allerlei werkzaamheden aan uw auto kunt u gebruik maken van onze haal en brengservice. Denk hierbij aan:

 • Regulier onderhoud
 • Wielenwissel
 • Schadeherstel
 • Storingen uitlezen

Bij schadeherstel is het in sommige gevallen zelfs onverantwoord of verboden om zelf naar onze werkplaats te rijden. In deze gevallen halen wij uw auto op met een oprijwagen, zodat deze veilig wordt getransporteerd.

Alle werkzaamheden kunnen uiteraard inclusief wasbeurt worden uitgevoerd, indien dit de wens is.

Prijzen: kosteloos binnen Alblasserdam

Binnen Alblasserdam is onze haal- en brengservice kosteloos. Buiten de regio is de prijs afhankelijk van het aantal kilometers. Zie hiervoor onderstaande prijscategorieën, waarbij het aantal kilometers wordt berekend vanaf onze vestiging in Alblasserdam.

 • Alblasserdam: € 0,-
 • Tot 30 km: vanaf € 29,95 tot € 39,95
 • 30 tot 40 km: € 49,95
 • 50 tot 60 km: € 59,95 

Wilt u gebruik maken van onze haal- en brengservice? Bij Prins ontzorgen wij u graag. Onderstaand kunt u direct contact met ons opnemen, zowel telefonisch als via ons contactformulier.

Neem contact op
of bel 078 69 184 48