Wintertips voor uw auto

De winter is nog niet voorbij zorg ervoor dat u goed bent voorbereid!

Zelfs de deuren en sloten van uw auto kunnen vastvriezen. Soms helpt het om een vastgevroren deur even extra dicht te duwen zodat het ijs breekt, maar voorkomen door de rubbers in te vetten is veel beter. Er zijn speciale middelen om het rubber en de sloten niet vast te laten vriezen. Talkpoeder of siliconenspray op de rubbers wil ook helpen.

Ook een handrem kan vastvriezen. Trek die dan nog eens extra aan om het ijs te breken. Maar nog beter: gebruik de handrem in de winter niet. Laat de auto in zijn versnelling staan. Sommige auto’s hebben een automatische handrem. Omdat deze op elektriciteit werkt zou dat geen problemen moeten opleveren. Mocht de handrem vastgevroren zijn dan kunt u de motor laten draaien zodat alles ontdooit.

Er zijn speciale dekens te koop voor over de voorruit die er voor zorgen dat u niet hoeft te krabben. Gebruik geen kranten, want deze kunnen nat worden en vast vriezen. Als uw ramen toch bevroren zijn, kunt u het beste ruitontdooier gebruiken. Gebruik geen föhn om de ruiten te ontdooien, de ruiten kunnen hierdoor barsten.

Controleer ook of uw accu nog goed presteert, want deze krijgt het zwaar te verduren in de winter. Een te zwakke accu kan stuk gaan en moet dan worden vervangen. Vermijd vele korte ritjes deze zijn zeer belastend en kunnen ook voor problemen zorgen.

Winterbanden bieden betere grip en veiligheid in de winter. Controleer ook regelmatig en bandenspanning en profiel van uw banden. Een te lage bandenspanning kan gevaarlijke situaties veroorzaken.

Prins Auto B.V. helpt u graag bij het winterklaar maken van uw auto. Neem contact met ons op en wij zorgen ervoor dat uw auto helemaal klaar is voor de winterse omstandigheden.

 

Bron: www.anwb.nl