Wiesmann: Unieke mannenauto

Wiesmann is een exclusief merk dat in 1993 door twee broers is gestart. Sinds de start van de productie, inmiddels 21 jaar geleden, zijn er niet meer dan 1900 auto’s gebouwd. Hiermee is de beste exclusiviteit gewaarborgd.

Een Wiesmann sportauto is te herkennen aan zijn nostalgische en eigenzinnige vormgeving. Het is een stoere mannenauto met een BMW-hart die geheel naar eigen wens is samen te stellen. Met dit maatwerk wil het merk zich onderscheiden. Alles wordt dan ook met de hand gemaakt: van de klokken in het dashboard tot het naaiwerk van de zittingen.

Kleinschalige productie
Met een klein team van 125 mensen bouwt Wiesmann in ongeveer 350 uur een auto. Dit verklaart ook de hoge beginprijzen van de modellen. De motor en de versnellingsbak wordt aangeleverd door BMW. De koetswerken worden niet uit aluminium op staal geklopt, maar zijn van glasvezel gemaakt.
Een lopende band is niet aanwezig in de fabriek van Wiesmann. De auto wordt op één locatie in elkaar gezet en desgewenst op een rolbaar frame verreden.

Fabriek gesloten
Helaas voor de liefhebbers is Wiesmann in mei 2014 gestopt met de productie en gaat dan ook dicht. Voor het onderhoud kunnen klanten nog terecht bij Hoefa, de enige officiële dealer. Zij blijven het onderhoud uitvoeren en service verlenen. Partijen kunnen zich nog aanmelden als ze interesse hebben in Wiesmann als bedrijf, maar voorlopig ligt alles stil.

Prijzen
De vanaf prijs van een nieuwe Wiesmann lag rond de €100.000. Wie het de investering waard vindt om in een unieke auto te rijden maar net iets minder uit wil geven hebben wij nu een prachtige Wiesmann occasion staan in onze showroom. Deze is nu ook als een van de weinige modellen te krijgen.