De ANWB winterbandentest 2014/2015

Een goede winterband is onverslaanbaar in winterse omstandigheden. Net zoals een goede zomerband dat is bij zomerse omstandigheden. De winterband is ook in Nederland met zijn zachte winters en vlakke wegen de veiligste band. De ANWB adviseert winterbanden voor automobilisten die iedere dag op hun auto moeten kunnen vertrouwen. Met zomerbanden is op sneeuw en ijs niet veilig te rijden. Het is dus af te raden om met een auto met zomerbanden de weg op te gaan op dagen dat er sneeuw of ijs ligt. Daarom deed de ANWB een winterbanden test.

Er is getest op de volgende onderdelen:

– Grip op droog wegdek
– Grip op nat wegdek
– Grip op sneeuw
– Grip op ijs
– Slijtvastheid
– Geluidsproductie
– Verbruik
– Duurzaamheid

De winterbanden testresultaten op een rijtje:

De Continental WinterContact TS850 is geëindigd op de 1e plaats als de beste winterband met goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Goed tot zeer goed op alle veiligheids punten. Beste uit de test op sneeuw, en op een droog wegdek.

De Dunlop SP Winter Sport 4D is op de 2e plaats geëindigd met zeer goed op elkaar afgestemde eigenschappen. Goed op alle veiligheids punten. Beste uit de test op een nat wegdek.

De Dunlop SP Winter Sport 4D is geëindigd op de 3e plaats Goed op alle veiligheid punten. Band met een laag verbruik. En levert optimale prestaties op besneeuwde, bevroren, natte en droge wegen.

Niet alleen met sneeuw en ijs biedt de winterband u optimale veiligheid. Al onder de 7 graden Celcius presteert de winterband al beter dan de zomerband op zowel een droog als een nat wegdek. Prins Auto B.V. verzorgt graag de winterbanden voor u. Neem contact met ons op voor advies over wat voor u de beste winteroplossing is.
Bron: www.anwb.nl