Zomerbandentest 2014

Elk jaar wordt er door de ANWB een zomerbandentest uitgevoerd in twee populaire maten. De banden worden getest op hun prestaties en eigenschappen. Dit jaar zijn de banden in de bandenmaten 175/65 R14 T en 195/65 R15 V getest.

Anonieme bandentest
Om een eerlijk advies uit te brengen worden alle banden voor de test anoniem gekocht: bij bandenhandelaren en via het internet. Hiermee wordt voorkomen dat er speciale of geprepareerde banden verkocht worden aan de ANWB.

Testresultaten
Uit de test blijkt dat de kwaliteit van de banden op peil blijft. In de bandenmaat 175/65R14 T krijgen van de zestien geteste exemplaren er zes vier sterren (goed). Nog eens zes banden krijgen drie sterren (voldoende). Bij bandenmaat 195/65R15 V halen zeven van de zeventien beproefde banden vier sterren (goed) en acht krijgen drie sterren (voldoende).

Top 3 zomerbanden 175/65R14 T
Uit de test komen de volgende banden als beste naar voren in deze bandenmaat:
– Continental ContiEcoContact5
– Hankook KinergyEco K425
– Pirelli Cinturato P1 Verde

Top 3 zomerbanden 195/65R15 V
In deze bandenmaat komen de volgende banden het beste uit de test:
– Goodyear Effic. Grip Performance
– Hankook Kinergy Eco K425
– Dunlop Sport bluResponse

Voor de volledige test kunt u gaan naar: http://www.anwb.nl/auto/tests/bandentests/zomerbandentest/2014