Aircoservice van Vakgarage Prins Auto

Bij het autorijden wilt u uiteraard dat deze het goed doet en alle functionaliteiten werken. Zo ook de airconditioning. Zowel in de zomer als in de winter is de airco prettig om te hebben in een auto maar dan moet deze wel goed werken. Met de aircoservice van Vakgarage Prins Auto kijken wij uw aircosysteem grondig na en zorgen er voor dat deze goed blijft werken.

Wat houdt aircoservice in?

Het wordt aangeraden om jaarlijks de airco van uw auto te laten controleren waarbij deze om het jaar bijgevuld dient te worden. Ook als een airco maar weinig wordt gebruikt blijven controles en onderhoud van groot belang. Met het onderhoud wordt voorkomen dat de airco kapot gaat. Reparatie van een kapotte airco brengt hoge kosten met zich mee.

Tijdens de aircoservicebeurt wordt het aircosysteem van de auto grondig nagelopen. Er wordt gecontroleerd of de airco goed functioneert, deze wordt gevacumeerd, gecheckt op mogelijke lekkages, het interieurfilter wordt nagekeken en het koudemiddel wordt bijgevuld. Het op peil houden van koudemiddel is erg belangrijk voor een goed functionerende airco in uw auto. Jaarlijks verliezen auto’s tot ongeveer 10% koudemiddel en dit middel zorgt juist ervoor dat de airco goed blijft werken. Als de vloeistof op raakt loopt de airco droog en zal deze kapot gaan. Daarnaast heeft een slecht werkende airconditioning een negatieve invloed op het brandstofverbruik van uw auto.

Voordelen een goed onderhouden auto airco

Een goed onderhouden aircosysteem zorgt voor veel gemak tijdens het autorijden. Het zorgt voor een aangename temperatuur en regelt de luchtvochtigheid in de auto. Hiermee wordt voorkomen dat ruiten beslaan. Daarnaast filtert de airco de lucht in het voertuig en worden hiermee vieze luchtjes voorkomen. Mocht de airco voor een onprettige geur zorgen dan is het van belang om het filter te laten vervangen en indien nodig ook het aircosysteem te laten reinigen. Met regelmatig onderhoud van het systeem wordt voorkomen dat de airco voor vervelende geuren kan zorgen.

Maak een afspraak bij Vakgarage Prins Auto

Maak een afspraak bij Vakgarage Prins Auto voor het controleren en onderhouden van het aircosysteem van uw auto. Tevens kunt u bij ons terecht voor andere onderhoudswerkzaamheden en reparaties aan uw auto.

Met de aircoservice van Vakgarage Prins Auto zit u er in de zomer koeltjes bij en worden in de winter beslagen ruiten voorkomen!