Airco service Alblasserdam

In de zomer, vooral als het warm is, is er niets fijner dan een airco in de auto. Maar ook in andere jaargetijden is een airco zeer handig omdat een airco vocht uit de lucht haalt. In de zomer is het in alleen koel in de auto, maar ook niet benauwd. Daarnaast zorgt een airco ervoor dat de ramen van uw auto niet beslaan. Naast de airco is er ook nog climate control. Die zorgt ervoor dat de ingestelde temperatuur precies behouden blijft en dat de lucht niet te droog wordt doordat de luchtvochtigheid op een aangenaam niveau behouden wordt.
Elke airco, zowel handbediend als automatisch, heeft wel regelmatig service nodig.

Airco service

Een aircosysteem werkt met een vloeistof genaamd koudemiddel. De compressor van de airco wordt gesmeerd met een speciale olie. Daarnaast zijn er nog andere belangrijke onderdelen in uw airco-installatie te vinden: Een filter/droger, de verdamper en natuurlijk de aircopomp.
Het systeem werkt onder hoge druk. Daarom lekt er gemiddeld 10% koudemiddel per jaar weg. Dit kan u merken aan de airco. Wordt de lucht minder koud of maakt de airco een vreemd geluid? Laat uw airco dan snel controleren bij Vakgarage Prins Auto in Alblasserdam. Het zou wel eens kunnen dat de temperatuursensor kapot is of dat de airco bijgevuld moet worden. Dat is geen enkel punt bij Vakgarage Prins Auto in Alblasserdam!
Het beste is om 1x per jaar een aircocheck, ook wel airco service genoemd, te laten doen. Bij Vakgarage Prins Auto in Alblasserdam is dat gratis bij een APK-keuring of bij onderhoud. Dit voorkomt dure reparaties en problemen.

DOE DE AIRCOSERVICE QUIZ

Weet u niet zeker of uw auto een aircoservice nodig heeft? Doe dan de aircoservice quiz!
Dan laten wij u weten of uw airco aan service toe is.

  JaNee

  JaNee

  JaNee

  JaNee

  JaNee


  Ja, ik ga akkoord met de privacyverklaring